برگزاری نمایشگاه کتاب نبوی ،حسنی ،رضوی
نمایشگاه کتاب با عنوان «کتب نبوی ، حسنی ، رضوی »ازتاریخ 23/8/96 الی 4/9/96 در این مؤسسه برگزار گردید .مخاطبان این نمایشگا ه جمعی از طلاب و اساتید و دانش آموزان و معلمان و افراد خارج از حوزه بودند. سرکار خانم جهانگیری هدف از برگزاری این نمایشگاه را،آشنایی طلاب با کتب تخصصی و آثار نویسندگان دانست.
برگزاری مسابقه به مناسبت هفته کتاب
مسابقه ای تحت عنوان بررسی صلح امام حسن (ع) در موسسه فدک برگزار شد برای پاسخگویی طلاب به این مسابقه هم منابعی جهت مطالعه بیشتر معرفی شد. سوالات به شرح ذیل است :
1- پیامدهای صلح امام حسن Aدر زمینه سازی قیام عاشورا را تبیین نمایید؟
2- صلح امام حسن Aبا مذاکرات امروزی را مقایسه فرمایید؟
مراسم غبار روبی کتابخانه
جمعی از طلاب و مسئول کتابخانه در هفته کتاب و کتابخوانی به غبار روبی از کتابها و نظافت قفسه ها پرداختند.
بازدید دانش آموزان دبیرستان پروین اعتصامی از موسسه فدک به مناست هفته کتاب
جمعی از دانش آموزان دبیرستان پروین اعتصامی از نمایشگاه و کتابخانه و واحد پژوهش این موسسه بازدید کردند.
در ابتدای ورود دانش آموزان سرکار خانم جهانگیری ،مدیر موسسه، پس از عرض خوش آمد گویی ،آشنایی دانش آموزان با فضای حوزه و تشویق دانش آموزان به ارتباط بیشتر با حوزویان را از مسایل مهم بیان داشتند .
خانم کیانی مسئول کتابخانهدرباره کتابخانه اینچنین گفت:این کتابخانه شامل 5400 جلد کتاب در رده های مختلف می باشد و تعداد اعضای این کتابخانه 110نفر، از افراد مختلف شامل اساتید ،طلاب ،دانشجویان ودانش آموزان و کارمندان ادارات دولتی می باشند .
ودر ادامه ،سرکار خانم نجفی زمردیان معاون پژوهش ،به تشریح قسمت ها و عملکردهای مختلف واحد پژوهش که شامل(پایان نامه ها ،هسته ها ی پژوهشی انجمن ها و بر گزاری دوره ها و...) می باشد پرداختند.
در ادامه: سرکار خانم افلاکیان ،از اساتید حوزه و دانشگاه به ایراد سخنرانی با موضوع اعتقادات و ضرورت پرداختن به کسب علم و دین برای دانش آموزان پرداخت .
ایشان گفت:اسلام برنامه های اساسی و مهمی را برای سعادت بشر قرار داده که باید به آنها عمل نمود تا افراد سعادتمندشوند یکی از موضوعاتی که انسانها را در سعادت بشری راهنمای می کند خواندن نهج البلاغه و دقت در آفرینش های هستی و...می باشد.
در ادامه هم :سرکار خانم عبدالملکی به مولودیه خوانی پرداخته و بعد از آن از صحبت های سخنران سوالاتی مطرح شد وبه دو نفراز دانش آموزان که موفق به پاسخگویی مسابقه شدند هدایایی اهدا شد.
در پایان هم:بسته های فرهنگی تهیه شده به کل دانش آموزان اهدا شد .
برگزاري نشست علمی –پژوهشی
نشست علمی پژوهشی با عنوان « سیر مطالعاتی توحید در قرآن» ، با حضور سرکار خانم خدیجه کیانی ازکارشناسان حوزه در رشته کلام، روز دو شنبه مورخ 29/8/96 ساعت 12:30 الی 13:15 در واحد پژوهش برگزارگردید. در اين جلسه سرکار خانم کیانی گفت: دين بزرگ ترين موهبت الهى به بشر است. گرچه در علم منطق، انسان را به "حيوان ناطق"تعريف مى كنند، اما برخى از متفكران انسان را «حيوان ديندارنيز ناميده اند. دين از روز اول خلقت بشر، همراه او بوده و نخستين انسان آفريده شده نخستين پيامبر خدا نيز بوده است. به لحاظ مطالعات تجربى نيز در طول و عرض تاريخ و جغرافيا، هرگز جامعه انسانى بدون دين مشاهده نشده است. اين خود نشانگر آن است كه هم دين با تولّد انسان متولّد شده و هم هميشه انسان خود را با دين معرفى كرده است.حال كه اين موهبت عظيم در اختيار بشر قرار داده شده است، عقل حكم مى كند كه از ارزشمندترين هديه الهى، عالى ترين بهره بردارى صورت گيرد و چون بهره بردارى از هر چيز متوقّف بر شناخت آن است، اگر انسان تمام سرمايه خود را در مسير شناخت دين مصرف نمايد به بيراهه نرفته است.
ایشان در ادامه راجع بهمحتوای کتاب اشاره نمود و گفت: این کتاب شامل مباحث هدایتگری از طریق دین مورد بحث قرار گرفته وهمچنین راجع به مباحث نیاز بشر که از طریق دین کامل به سرانجام می رسد و همچنین مباحث دیگری همچون در مورد حقیقت و ابعاد توحید, ریشه های ایمان به خدا, راه های خدا شناسی, و نشانه های خدا در طبیعت و در آفرینش حیوانات و همچنین در وجود انسان وهماهنگی تکوین و تشریع, و همنطور خداشناسی از راه فرض خلاف , از راه مقایسه, از راه افزایش , اقسام توحید
وی در پایان گفت: این کتاب قابلیت این امر را داراست که به عنوان منبع و مرجع مناسبی برای معرفی به مخاطبان در حیطه عقاید بشری مورد استفاده قرار گیردزیرا موضوعاتی که در باره فطرت و هدایت پذیری بشر و...را شامل میشود .
بازدید از کتابخانه دانشکده ادبیات دانشگاه بوعلی سینا
جمعی از طلاب این موسسه در مورخ 1/9/96 از کتابخانه دانشگاه بوعلی سینا ی همدان بازدیدکردند.
در ابتدا،طلاب از مخزن کتابخانه این دانشگاه دیدن نمودند. مسئول کتابخانه جناب آقای فروزان فر بیان کردند که در این کتابخانه50 هزار جلد کتاب در حوز های مختلف علمی وجود دارد و به توضیح در مورد قسمتهای مختلف پرداختند واز چگونگی ثبت کتاب ها و نرم افزار کتابخانه ونحوه امانت دادن توضیحات مفید و کاملی را برای طلاب ارائه نمودند.
ایشان در پایان ،از قبول تفاهم نامه ی مسئولان حوزه و دانشگاه درباره استفاده طلاب و دانشجویان از منابع کتابخانه ای و پایان نامه ها خبر دادند.