برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی موسسه اموزش عالی حوزوی فدک

شناسه خبر : 48121

1396/07/05

تعداد بازدید : 429

برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی موسسه اموزش عالی حوزوی فدک

مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی فدک  از اردوی زیارتی 2 روزه قم با رویکرد فرهنگی- آموزشی وپژوهشی در مورخ 25 و 26 شهریور 1396 با هدف تقویت نشاط و ایجاد انگیزه مضاعف در شروع سال تحصیلی جدید  با حضور 70 نفر از طلاب این مؤسسه به شرح ذیل خبر داد.

ـ برگزاری مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید مؤسسه آموزش عالی حوزوی فدک(قرائت قرآن و سرود ملی و همایش اقتصاد مقاومتی )

ـ خیر مقدم­گویی مدیریت سرکار خانم جهانگیری و تبریک شروع سال تحصیلی جدید:

 سرکار خانم  فاطمه جهانگیری مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی فدک هدف از این برنامه را ایجاد روحیه و نشاط علمی در طلاب همزمان با شروع سال تحصیلی جدید و مددگرفتن از حضرت معصومه (سلام الله علیها) در پیشبرد اهداف حوزه های علمیه و هدف مقدس طلبگی و پیشرفت دین مبین اسلام، بیان نمودند.

خانم جهانگیری بیان داشت: طلاب باید به تفکر نسبت به وظایف و مسئولیت خود پرداخته ، که چقدر در پیشبرد هدف اصلی حوزه های علمیه مثمر ثمر بوده است.

ـ قرائت متن پیام حجت الاسلام والمسلمین به مناسبت افتتاح حوزه های علمیه

خانم شیرانی از اساتید حوزه ، حضور در حوزه های علمیه را یک نعمت و برکت الهی خواند وگفت :

توفیق  نصیب عده ای خاص و ویژه می شود و باید قدردان این نعمت بود و در هنگام مرگ تنها علومی که همراه با انسان است علوم حوزوی است پس در یادگیری و فهم آن و تیلیغ صحیح آن کوشا و دقیق باشید.

وی در ادامه سخنان خود به فضیلت والای زیارت حضرت معصومه پرداخت وبیان داشت :امام رضا(علیه السلام) در خصوص زیارت خواهر بزرگوار خود فرمودند:  بدانید حرم خواهر من، حرم ما اهل بیت است. پس ما باید شاکر خداوند باشیم که توفیق زیارت نصیب ما نموده است.

حجت الاسلام و المسلمین رجبی­نیا  سخنرانی خود را با موضوع تربیت اقتصادی آغاز کردند وگفت:تربیت اقتصادی خاستگاه اقتصاد مقاومتی است .بهترین وسیله رسیدن انسان به مرتبه تقوا بهره گیری درست از اموال و دارایی می باشد.

 وی در رابطه با تربیت اقتصاد معیشتی افزود:یاری رساندن به متربیان در جهت شکوفایی،تثبیت ،تصفیه و پالایش، میل گرایشی به کفاف(خود بسندگی معیشتی)،قناعت ورزی و...محدوده ی اقتصاد مقاومتی است.

ایشان در ادامه بیان داشت :در تربیت اقتصادی،متربیان چند اصل را باید رعایت کنند:

اصل یک: شکوفا سازی و تثبیت شناخت معیشت (معیشت شناسی)

-آشنایی متربیان با احکام پنج گانه مربوط به در آمد و هزینه

-آشنایی با عوامل مادی و معنوی رزق و روزی

-مهارت مداری

-دین و اخلاق مداری

-آشنایی با حقیقت زهد و میانه روی

-و آشنایی با عوامل تنگی رزق و روزی من جمله (گناه،دروغ گویی،غش و...)

اصلدو: تصعید شناخت معیشت زندگی (معیشت گرایی)

-آشنایی با نقش پرداخت خمس و زکات در برکت و افزایش رزق و روزی

-تشویق متربیان به الگو برداری از پیشوایان معصوم (ع)

- داشتن ظن به خداوند در همه فراز و فرودهای زندگی

-آشنا سازی متربیان با عوامل اخلاقی توسعه رزق و روزی (همانند تقوا،پرداخت صدقات ،ایثار و انفاق در راه خداوندو...) وآشناسازی متربیان با عوامل عبادی توسعه رزق و روزی (شکر گزاری از نعمت ها ،نیت الهی داشتن،روزه در ماه شعبان و...)من جمله وظایف متربیان در شناخت معیشت زندگی می باشد .

در ادامه ،سرکار خانم زهرا کاظمی برگزیده مقالات ارسال شده به همایش  خلاصه ای از مقاله ی خود را  با عنوان (را هکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی ) را قرائت کردند.

در پایان  مراسم  ،از اساتید و طلاب موفق در امر آموزش و  پژوهش ،وارائه کننده مقاله همایش تقدیرو تجلیل بعمل آمد.

دراین اردوی 2 روزه طلاب با مرکز تحقیقاتی جواد الائمه  بازدید نمودند  .

مسئول مرکز تحقیقاتی جواد الائمه ،حجت الاسلام و المسلمین  جناب آقای مسعودی به معرفی  این مرکز پرداخت و گفت :در این موسسه بالغ بر 110 محقق از طلاب سطح 4 و بالاتر  ،از  سراسر کشور مشغول فعالیت می باشند . یکی از مهمترین دستاوردهای این مرکز تالیف تفسیر دو جلدی تنعیم ، نوشته استاد ارجمند آیت الله مهدی احدی می باشد. 

مسعودی گفت:ویژگی های تفسیر دو جلدی تنعیم شامل موارد ذیل می باشد:-پاسخگویی نیازه های اجتماعی امروز جوانان

-نگرش و مبنای خاص نویسنده و بیان شیوا و تاثیر گذار

پرداختن به سبک زندگی که در پایان بصورت پیام ذکر شده

در ادامه آیت الله مهدی رئیس این مرکز با طلاب دیدار نمودند و پس از بیان توضیحاتی در زمینه آشنایی با مرکز به بیا پاره ای از مسائل اخلاقی پرداختند .

در پایان،طلاب از مجموعه کتابهای این موسسه بخصوص تفسیر تنعیم بازدید نمودند

طلاب  در ادامه ی سفر معنوی خود دیدار ی با آیت الله احدی داشتند .

در این دیدار آیت الله احدی ضمن خیر مقدم به طلاب و تبریک سال تحصیلی حوزه های علمیه، سخنان خود را این چنین آغاز نمود: هر طلبه بایدبه 5 اصل واقف باشد؛ اصل اول: ابلاغ روش و خط رهبری اسلام؛ در آیه 108  سوره یوسف صریحاً به پیامبر دستور می دهد "که ای پیامبر راه و روش خود را بیان کن"  ما باید مواضع خود را با صراحت و بدون ترس بیان کنیم مانند حضرت زهرا که کتک خورد اما تسلیم نشد.

 در ادامه اصل دوم را: دعوت مردم به خداوند نه خود.همانطور که امام حسین(علیه السلام) در دعای عرفه" انت الذی..." امام همه را به خدا دعوت می کند و بعد خود"انا الذی...." را معرفی می کند و افزود: علم، حجاب اکبر است، طلبگی حجاب می آورد در حالی که ما وسیله هستیم برای دعوت مردم به خداوند. امام خمینی(رحمه الله)در شرح دعای سحر می نویسد: تنها جایی که جهنمیان نعره می زنند از بوی عالم بی تقوا است که خیلی متعفن می باشد. امام صادق(علیه السلام)  می فرموید: بوی گناه عالم بی تقوا فردای قیامت جهنمیان را اذیت می کند.

آیت الله احدیدر ادامه سخنان خود اصل سوم ، چهارم و پنجم را دعوت آگاهانه و با بصیرت ، دعوت به بصیرت و تنزیه خداوند و نفی شرک خواند و افزود:کسی که به این مقامات برسد 3 وظیفه دارد: 1- بهترین اقوال را اختیار نماییم؛ بهترین اقوال ، وحی است. امام علی(علیه السلام) فلسفه بعثت را زیررو کردن و کشف دفینه های عقول می داند. شارحین نهج البلاغه منظور از دفینه های عقول را: وحی تفسیر کرده اند.2 - بهترین گوینده رامی شناسند.بصیر کسی است که به دنبال شناخت احسن القائلین است. احسن القائلین دارای 3 خصوصیت است: دعوت به خداوند، عمل صالح و تسلیم محض خداوند 3- شناخت سخن گویندگان بی ایمان.