جلسه معرفتی با حضور و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حمید رضا مهدوی ارفع در مدرسه کوثر تویسرکان

شناسه خبر : 47997

1396/07/03

تعداد بازدید : 542

جلسه   معرفتی  با حضور و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حمید رضا  مهدوی ارفع در مدرسه کوثر تویسرکان

جلسه   معرفتی  با حضور و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حمید رضا  مهدوی ارفع،از مبلغین خارج از کشور و مسئول نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی ، با موضوع (طلبه طراز) استانداردهای اصلی و حقیقی طلبه مورد نظر حضرت حجت(عج )، در مدرسه علمیه خواهران کوثر(سلام الله علیها) برگزار شد.

مهدوی ارفع گفت:آدمها نسبت به مختصات عصر خود 3 گروه هستند:1-گروهی که اصلا وارد عصر خود نمی شوند و اصلا وارد تاریخ نشده اند.2-گروهی که وارد تاریخ می شوند ،اما اسیر تاریخند،یعنی تسلیم هستند،بسیاری از ملل جهان و دولتهای اسلامی جزء این گروه هستند و چاره را فقط در تسلیم شدن می بینند.3-گروهی هستند که وارد تاریخ می شوند،اما اسیر تاریخ و زمانه  نمی شوند و معتقدند که باید زمانه را بسازنند،همانطور که اراده الهی به آن تعلق گرفته است.

وی در ادامه گفت:امام صادق (علیه السلام) فرمودند:«کسی که عالم به زمانه خودش باشد،هیچگاه شبهه ها به او هجوم نمی آورد»

طلبه اولین مساله ای که باید، در هر عصری درک کند ، این است که ؛1-چقدر زمانه خودش را می شناسد.این زمانه مختصات و ویژگیهایی دارد و باید بداند این دوره مظهر کدام اسم خداوند است ،چنانچه در روایت آمده که،خداوند در هر دوره ای با اسم خودش تاریخ بشر را اداره می کند؛چنانچه با اسم رزاق خود تمام مخلوقات را رزق می دهد.

2-قدرت و توازن قدرت در عالم به چه سمتی پیش می رود. امروز مستضعفین هستند، که یکی پس از دیگری استحکام پیدا می کنند و در مقابل مستکبرین بایستند.

3-تمام مکاتب چه آنهایی که ریشه الهی داشتند،و دچار تحریف شده اند و چه مکاتبی که ساخته و بافته فلاسفه بودند و تمام آنها به این نتیجه رسیده اند ،که هیچ راهی با این خردورزیهای به اصطلاح بشری ندارند.

وی گفت:اگر طلبه در زمان خودت نباشی از همین الان محکوم به له شدن در زیر پای تاریخ هستی.نقش محوری در پاکسازی جامعه با کسی است، که علم دین در دست اوست،ما طلاب مبنا تولید می کنیم و دانشگاهیها باید از مبنای ما علم تولید کنند و صنعتگر از این علم تکنولوژی بسازد.

حالا اگر طلبه ای با این نگاه وارد تاریخ شود،این طلبه طراز انقلاب اسلامی است، در مرحله اول که مرحله شناخت است.شناخت یعنی نگاه و رویکرد باید تغییر کند.طلبه طراز در بعد شناختی باید عالم به زمانه باشد ،نه مقهور زمانه.

وی  در ادامه ویژگیهای یک طلبه طراز را اینگونه بیان کرد که:یک طلبه طراز باید 1-قدر طلبگی را بشناسد 2-علمیت داشته باشد 3-بصیرت داشته باشد 4-معنویت داشته باشد.شما طلاب  باید جزء کسانی باشید ،که در تبیین و رساندن مبانی به دست اهلش سهیم باشید.طلبه ای که علمیتش ضعیف باشد ،یا بصیر باشد و معنویتش ضعیف باشد، نه تنها در تاریخ نقش موثر ندارد ؛بلکه نقش مخرب دارد.طلبه بی سواد، بی بصیرت و بی معنویت حتما نقش مخرب دارد.چنانچه امام (ره) در منشور روحانیت می فرمایند:«فرزندان عزیز روحانی ام ،همین قدر بدانند که خون دلی که پدر پیرتان از روحانیت متهجر خورد از منافقین نخورد.»در این زمانه بصیرت خیلی مهم است.